SchoolTV en Snacks

Tsja, wat een rare titel, zul je denken. Dat behoeft enige toelichting… Mijn kinderen kijken graag SchoolTV. Dat doen ze op school, maar ook thuis, via uitzendinggemist.nl. Mijn oudste is acht en kijkt naar “Nieuws uit de Natuur”. Erg leuk en interessant. Mijn jongste is vier en kijkt naar “Koekeloere”. Ik moet zeggen, ook best geinig.
 
Op school is het ‘s-ochtends snacktijd. Beide kinderen krijgen een “snackdoosje” mee met daarin een gezond koekje, iets liga- of digestive-achtigs. Af en toe krijgen ze een “lekker” koekje (speculaasje ofzo).
 

Vorige week keek ik samen mijn kinderen naar “Koekeloere”. De titel van de aflevering was “Patatje gezond” en ging over gezond eten. Het verhaal was ongeveer als volgt: Moffel eet elke dag patat en frikandellen van de snackbar en kan niet poepen. Piertje eet worteltjes met rijst en zegt dat 
 Moffel wel erg dik wordt van al die friet. Piertje belt de dokter omdat Moffel zich zo slecht voelt. Dokter legt uit dat Moffel gezond moet eten en veel moet drinken. Moffel doet dat en kan weer poepen.
De volgende ochtend vraagt mijn jongste: “Papa, mag ik vandaag worteltjes voor snack?” Oudste roept: “Ja, ik ook!”. Dus, wil je je kinderen met een gezonde snack naar school krijgen? SchoolTV kijken 🙂
 
 
Dit bericht verscheen eerder op de blog van Weten & Eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s